Red Dragons i prijatelji

Red Dragonsi, kao što znate, su mala navijačka skupina koja prati BŠK Zmaj iz Blata. Danas je "područje djelovanja" Red Dragonsa u cijeloj Dalmaciji (3 HNL - jug), a do jučer (prošlih sezona) je to bilo samo u Dubrovačko - Neretvanskoj županiji. 

Kako je riječ o amaterskom nogometu, tako je druženje i zabava najvažniji dio i smisao postojanja Red Dragonsa.  Zbog dobre zabave i atmosfere i odrađenih mnogo gostovanja, poznati smo u cijeloj županiji, pa nerjetko imamo susrete sa protivničkim navijačima, koji su sve samo ne tipični hrvatski susreti navijača. 

Tako ćemo na nekoliko slika prikazati zajednička druženja na tribini i oko stadiona sa protivničkim navijačima, koja su bila itekako ugodna. 

Sve slike snimjene su prošlu sezonu, a na slikama je druženje sa Opuzencima na finalu kupa, dolazak Legionara (Župa Dubrovačka) u Blato, dolazak Dubrovčana (ne GOŠKovaca), koji su ugošćeni  u prostorijama kluba navijača. Okupiranje kafića pored stadiona u Dubrovniku.

Bilo je tu još dosta situacija koje bi trebali istaknuti, ali nažalost nemamo sliku da ih dočaramo.

Tu spada dočeka Torcide Orebić, nakon osvajanja prvenstva u Gabrilama, slike iz Župe Dubrovačke i atmosfera u klupskom kafiću, cijela situacija na završnici prvenstva u Gabrilama, završnica prvenstva prije dvije sezone kad je Zmaj poražen od Dubrovnika itd...

Svatko tko dođe prijateljski raspoložen je dobrodošao.

Da ne bi pomislili da je sve idealno Red Dragonsi koliko god se trudili nisu bez grijeha i imaju svoj vječiti derbi. Di drugo nego kod najbližih susjeda, sa Torcidom iz Vele Luke. Utakmice su to često proglašene utakmicama visokog rizika, a i sa drugim susjedima Divlje guske iz Smokvice je znalo biti navijačkih razmirica, koje su se u zadnje vrijeme dosta primirile, pa utakmice u Smokvici gledamo svi na istoj strani i idemo svi na zajedničko korito.

Ovaj tekst je nastao u praskozorje vječitog derbija i nadamo se da sutra drugi o nama neće pisati negativno. A do tada pogledajte par slika, ostale možete pregledati u galeriji slika.

Kafic u Dubrovniku Padavicari u Blatu Opuzenci, finale kupa Opuzenci, finale kupa Legionari Župe Dubrovačke u Blatu Legionari Župe Dubrovačke u Blatu Croatia Gabrile - Zmaj 0-2 finale 2009/2010 sezone Vječiti derbi Zmaj - Hadjuk 2002

 

P.S.  Iako smo susjedi, mnogi od nas poznanici, poneki i rođaci "ki da vrag udre u sve" kad je utakmica sa "Lukon" i Smokvicon. Subjektivno autor ovog teksta misli da bi trebalo nešto napraviti u povećanju suradnje, da to bude praznik nogometa i navijanja, ali za to bi sigurno našao neistomišljenike (i to ne jednog) i u redovima Red Dragonsa, pa neka to zasad ostane samo na ovom pasusu i u komentarima koje možete ostaviti ispod teksta.